Wat zet ik op Twitter?

Maureen Bol/ december 28, 2016/ Social Media, Zakelijk Bloggen/ 0 reacties

wat zet ik op twitter

Kijk op onderstaand lijstje voor een paar tips die antwoord geven op de vraag: wat zet ik Twitter.


Wat zet ik op Twitter?

Tips

  • Korte boodschappen / kattenbelletjes
  • Mening over …
  • Wat je gedaan hebt die dag…
  • Wat je gaat doen (liefst met een linkje, zodat anderen daar ook naar toe kunnen en aan kunnen deelnemen, bijvoorbeeld een netwerkbijeenkomst of een ander evenement)
  • Foto’s
  • Filmpjes
  • Vragen (#durftevragen, of afgekort #dtv)
  • Beantwoord eens vragen van anderen

Snelle informatie

Twitter is lange tijd verguisd, omdat veel mensen de gekste dingen met anderen wilden delen. Een veel gehoorde klacht van mensen die zich er niet mee wilden bezighouden was, dat zij niet wilden weten of iemand naar de wc gaat, een kop koffie drinkt of vroeg is opgestaan. En ja, ook dat soort berichten kom je er nog altijd tegen. Maar wat Twitter leuk maakt is de snelle informatie die je kunt krijgen over nieuws, zaken die je wel interessant vindt en over anderen die je vanuit en over de hele wereld kunt “spreken”.

Korte berichten

wat zet ik op Twitter: nieuws

Twitter is vooral interessant, omdat het korte berichten zijn. Die 140 280 tekens geven dan wel niet veel ruimte om je boodschap naar buiten te brengen. Maar je kunt je bericht illustreren met foto’s, filmpjes of ander beeldmateriaal. En je kunt – net als op de andere sociale platformen, -natuurlijk verder linken naar bijvoorbeeld je eigen website waar je meer informatie op kwijt kunt of naar een website van een ander of van een nieuwsplatform.

Verbinden

Als bedrijf is het handig de verschillende sociale media met elkaar te verbinden. Op elk medium heb je namelijk een ander publiek. Als je iets meldt op alle media, kijk dan wel naar de juiste toonzetting voor die media. LinkedIn zakelijk, Facebook vriendschappelijk, Twitter kort en krachtig.

Nog een tip

Op Twitter gebruik ik vaak de zoekfunctie voor het vinden van informatie. Ja, je kunt Googlen over diverse onderwerpen. Maar op Twitter vind je echt andere informatiebronnen dan op Google. Vaak ook sneller en meer. Dus, als je op zoek bent naar inspiratie, zoek dan ook eens op twitter.com/search.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de blogs die verschijnen en de workshops die wij geven? In onze nieuwsbrief geven wij tips, adviezen, infographics en houden we je op de hoogte. Schrijf je in op de verzendlijst en hoor ook wanneer wij gratis presentaties geven over alles wat je nodig hebt voor je online presentatie.

Deel dit Bericht

Over Maureen Bol

Maureen Bol van tekstbureau Formule M is de tekstschrijver van Social Media Duo. Haar specialiteit zit in storytelling, SEO en social media. Van huis uit is zij freelance journalist, communicatieadviseur (overheid) en webredacteur. Na haar studie Letteren aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen (heden Radboud Universiteit) is zij veelal gedetacheerd geweest bij diverse overheden.

Laat een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.